STOOM(TREINEN)

dordt in stoomSite met informatie over het oudste stoomfestival in Nederland, dat van de fraaie stad Dordrecht. Als je er heen wilt, weet dan dat er in Dordrecht altijd te weinig parkeerplaatsen zijn.

info

museumstoomtram hoorn-medemblikFoto's en informatie over dit smalspoormuseum dat het in Nederland gebruikte materieel probeert te bewaren. Een aanrader voor een stoomdagje uit.

info

railmonumentenOverzicht van de spoorwegmonumenten in Nederland. Mogelijkheid om informatie te zoeken over het in Nederland bewaarde rollend materieel.

info

steaming around britain's railwaysFotosite van Chris Jennings met een ongelooflijke berg foto's en ook nog geluiden. Uren kijkplezier voor de liefhebber van britse stoomtreinen.

fun

stoomfestival almereInformatie over het jaarlijkse stoomfestival van Almere, dat tegenwoordig ook over energie lijkt te gaan, waarschijnlijk i.v.m. de subsidie. Als het goed is veel foto's van de vorige editie.

info

uk heritage railwaysOverzichtssite met alle stoomspoorlijnen in het Verenigd Koninkrijk en dat zijn er nogal wat. Als je het mekka van de stoomtein wilt bezoeken is dit een onmisbare gids.

info

veluwsche stoomtrein maatschappijStoomtreinmuseum met voornamelijk Duitse stoomlocomotieven. Daarnaast ook veel Nederlandse diesels. Je speelgoedtreintje van vroeger rijdt hier in het groot (heel groot).

info

trefwoordenindex
home