GESCHIEDENIS

het geheugen van nederlandSite van de Koninklijke Bibliotheek bedoeld om het cultureel erfgoed digitaal beschikbaar te maken. En dat lijkt al heel aardig gelukt.

fun

instituut voor nederlandse geschiedenisLeuke site om eens rond te neuzen natuurlijk, maar vooral interessant vanwege het biografisch woordenboek. Belangrijke doden zijn er goed in te vinden.

info

levende geschiedenisVan de koepelorganisatie voor levende geschiedenis. Na Monty Pythons "re-enactment of the battle of brittain", is het moeilijk hier serieus naar te kijken, maar dat blijkt volkomen onterecht.

info

old computersEen on-line comptermuseum. Nog niet zoveel over de geschiedenis van de computer, maar wel veel informatie over computersystemen. Zelfs Philips computers staan er bij.

fun

reclame arsenaal"Zeg maar nee, dan krijg je er twee". Op deze site kun je de reclames zien waaruit allerlei bekende uitdrukkingen en kreten zijn blijven hangen in onze taal.

fun

the history of computersThe History of Computing Project. Een benadering zoals van Wikipedia om de geschiedenis van de computer in kaart te brengen. Verre van compleet, maar beslist niet te versmaden.

info

trefwoordenindex
home