GEOGRAFIE

atlas van nederlandEen site van de Stichting Wetenschappelijke Atlas van Nederland. Barstensvol met allerlei overzichtskaartjes op het gebied van de fysische en sociale geografie, kortom aardrijkskunde.

info

kaart.nlEen site van Falkplan om snel straten op te zoeken. Je kunt gewoon een postcode ingeven en hup daar verschijnt een kaartje. Door uit te zoomen vind je de weg ernaar toe. Werkt uitstekend.

info

mobiliteitsatlasEen site van het Ruimtelijk Plan Bureau over mobiliteit. Je weet als automobilist natuurlijk wel waar de files staan, maar er is nog veel meer te beleven.

info

national geographicInmiddels overbekend dankzij National Geographic Channel, maar ook op het web de boeiendste geografiesite. Via de optie Maps kun je actuele landkaarten bekijken.

fun

seismic monitorSite bedoeld om up-to-date informatie te verstrekken over het optreden van aardbevingen. Op de monitor is ook te zien waar in de afgelopen vijf jaar de meeste aardbevingen plaatsvonden.

info

volcano worldDe site om up-to-date informatie over uitbarstingen te vinden. Met een directe link naar Google Earth om de vulkaan op te zoeken en soms een webcam, die het echter zelden doet.

info

us geological survey - volcano watchEen site van de U.S. Geological Survey. De homesite is ook een heel boeiende geografiesite, maar deze site is zeker het punt om informatie over vulkanen te vinden.

fun

trefwoordenindex
home