FILM

Cinema.nl

Nederlandse filmsite van de VPRO en de Volkskrant. Naast de aankondigingen en besprekingen van mainstream films is er ook aandacht voor minder bekende en bijv. korte films.

Filmcom

Amerikaanse filmsite van Realnetworks. Veel nieuws over films, dvd's en TV-series. Vaak de mogelijkheid om clips te bekijken. Handig om te zien wat er uit Amerika in aantocht is. (EN)

AMC Filmsite

Amerikaanse filmsite met heel veel lijstjes van o.a. beste films, griezeligste scenes, oscars, genres. Kortom, alles voor de liefhebber. (EN)

Film Totaal

De ideale site voor de huismussende filmliefhebber. O.a. een overzicht van films op TV, een TV-gids, DVD-nieuws, filmnieuws, een database van de Nederlandse film en nog veel meer.

IMDB

Extreem uitgebreide, Amerikaanse filmencyclopedie, waarin de rest van de wereld ook nog vrij goed uit de verf komt. Staat stijf van de crosslinks en is daarom niet altijd even overzichtelijk. (EN)

Movie2Movie

De site van het Nederlandse bioscoopwezen. Daarom natuurlijk alleen aandacht voor wat er hier wordt uitgebracht. Maar dat is ook precies wat je nodig hebt als je naar de bios wilt.

trefwoordenindex home